Dünyaya bağlanmanın yolu parlak gülümsemelerden geçer. Sağlıklı ve beyaz dişler estetik görünümün önemli bir parçasıdır ve bazı kişilerin bunun için tıbbi bir müdahaleye ihtiyacı olabilir. Son yıllarda popülerliği artan diş beyazlatma işlemi, bu müdahalelerden biridir.
Diş beyazlatma nedir?
Diş beyazlatma, daha sağlıklı gülümsemeler için yapılan bir kozmetik işlemdir. Dişler, dışsal veya içsel faktörler nedeniyle renk değiştirir. Ağız hijyenine yeterince dikkat edilmediğinde, bu durum renk değişikliği olan dişlere yol açabilir. Sigara içmek ve aşırı çay veya kahve tüketimi de dişlerin renk değişiminin diğer nedenlerindendir. Beyazlatma, renk değişikliği olan dişlerin rengini açmak için ağartma ürünlerinin kullanıldığı bir süreçtir. Bu işlemin amacı, dişlerdeki lekeleri açmak ve dişlerin daha beyaz görünmesini sağlamaktır.
Kimler diş beyazlatma işlemini tercih edebilir? Diş beyazlatma işlemi, diş eti hastalığı veya işlemi engelleyebilecek diş sorunları olmayan herkes tarafından uygulanabilir; ancak, işlemden önce bir diş hekimi muayenesi gereklidir. İleri düzey çürükleri ve diş eti hastalığı olanların, beyazlatma işleminin, diş hekimi tarafından tedavi edildiği sonrasında uygulanması önerilmektedir. Ayrıca, işlem hala büyüme ve gelişme çağında olan kişiler, hamile kadınlar veya emziren anneler için önerilmemektedir.
Diş beyazlatma işleminin faydaları nelerdir?
Birçok insan diş beyazlatmanın sadece bir diş işlemi olduğunu düşünse de, durum böyle değildir. Diş beyazlatmanın faydaları hayal edebileceğinizden çok daha fazladır. İşte bazıları:
Daha beyaz dişler, kendinize olan güveninizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Güzel bir gülümsemeye sahip olduğunuzu bilmek, profesyonel ve sosyal ortamlarınızda sizi cesaretlendirecektir.
Diş beyazlatma, dişlerinizin doğal rengini değiştirmez; yalnızca dişlerde biriken lekeleri temizler.
Diş beyazlatma size uzun vadeli bir çözüm sunar. Dişlerin beyazlığı, ağız hijyenine bağlı olarak aylar veya hatta yıllar boyunca kalabilir.
Diğer diş müdahalelerine kıyasla diş beyazlatma, invaziv olmayan ve hızlı bir diş prosedürüdür. Bu nedenle, daha sağlıklı ve daha iyi görünen dişlere sahip olmak isteyenler için en popüler seçeneklerden biridir.
Diş beyazlatma işlemi öncesi hazırlık
Thigh lift cerrahisinde, cerrahlar fazla deri ve yağı alır ve bu işlem, az veya yüksek fazla deri olan hastalara farklı şekilde uygulanır.
Az miktarda fazla derisi olan hastalar için önce deri çıkarılır ve sonra gerilir. Daha yüksek miktarda fazla deri olan hastalarda ise cerrahlar bu işlemi liposuction ile birlikte gerçekleştirir.
Hastalar, işlemi gerçekleştiren diş hekimi hakkında iyi düşünmeli ve karar vermelidir.
İşlem öncesinde güçlü bir iletişim önemlidir, bu nedenle diş hekiminizle iletişimde kalın.
Daha önce bu işlemi geçiren kişilerle konuşmak, hazırlığınızı daha iyi yapmanıza yardımcı olabilir.
İşlemin ortalama maliyetini araştırmalı ve bütçenize uygun doğru diş hekimini bulmalısınız.
Diş beyazlatma işlemi nasıl yapılır?
Beyazlatma, uzman bir diş hekimi tarafından ofislerinde gerçekleştirilir. Beyazlatma tedavisinden önce, hasta tartardan arındırılır. Diş etlerini korumak için koruyucu bir bariyerle kaplanır. Beyazlatma jeli dişlere uygulanır. Son olarak, tedavi dişlere iki veya üç seans halinde ışık uygulayarak tamamlanır. Her seans yaklaşık 15 dakika sürer. Bu yöntemlerle, dişlerin ana renk tonu birkaç ton açılır ve dişlerdeki sararma ve renk bozulmaları ortadan kaldırılır.
Diş beyazlatma işlemi sonrası iyileşme
Beyazlatma işleminden sonra dişlerde görünmeyen mikro çatlaklar oluşabilir. Böyle durumlarda, hastalar çok az bir hassasiyet hissedebilir. Bu hassasiyet genellikle geçicidir ve 24 saat içinde kaybolur. Hastaların 48 saat boyunca yalnızca pirinç, tavuk, fırınlanmış yiyecekler ve yoğurt gibi beyaz gıdalar tüketmeleri önerilir. Hastalar, dişleri kolayca renklendiren yiyeceklerden, örneğin sigara, çay ve kahveden kaçınmalıdır. Beyazlatılan dişler, en az 1 yıl boyunca beyazlığını korur; ancak bu süre, hastaların beslenme alışkanlıklarına ve ağız hijyenine bağlı olarak daha uzun veya daha kısa olabilir.